MENU

Werkwijze

Een behandeltraject bestaat uit de volgende 7 stappen

 

Stap 1 De meest gangbare manier om erachter te komen of er plek is en ervaring met jouw klacht of probleem is door even te bellen tijdens kantooruren. Heb je vragen over de wachttijd dan kun je hier alvast kijken wat de actuele wachttijd is. Ook als je vragen hebt over de behandeling of de kosten kun je ons bellen. Geef je naam, telefoonnummer en e-mailadres op zodat we kunnen terugbellen of mailen.

 

Stap 2 Na telefonisch contact met de behandelaar kan de intake worden gepland. De afspraak wordt bevestigd op de e-mail. Daarin lees je waar de praktijk is en wat je voor het eerste gesprek moet meenemen en tevens nog wat praktische aanwijzingen. 

 

Stap 3 Na de intake wordt er samen besloten of er een behandeling kan worden gestart. Soms is er meer informatie nodig en krijg je gelegenheid om een of meer vragenlijsten in te vullen. Zo kan beter worden afgewogen of je voor jouw behandeling op de juiste plek bent.

 

Stap 4 De praktijk is de juiste plek, er wordt een behandelplan opgesteld. Daarin staan de behandeldoelen. Ook het hoofdprobleem, de diagnose staat beschreven en hoe vaak jullie elkaar gaan zien en hoe eraan gewerkt wordt. De methode is geschikt voor jouw klacht. Speciaal ontwikkelde protocollen en wordt altijd goed op jou afgestemd.

 

Stap 5 De behandeling wordt opgestart. Er wordt gezocht naar verbanden met de gebeurtenissen in je leven, hoe je ze hebt beleefd, aangepakt en hoe ze je hebben gevormd. Behandelen bestaat uit verwerken, inzicht krijgen en trainen van nieuw gedrag. We volgen de verbeteringen hoe je omgaat met je situatie en hoe je je erbij voelt. Je krijgt tips hoe je er beter mee kunt omgaan. Je krijgt af en toe een tussenmeting en evaluatie. Zo houden we bij hoe het gaat. De behandeldoelen kunnen worden bijgesteld. Jouw mening is daarbij heel belangrijk. 

 

Stap 6 De behandeldoelen zijn behaald. Je voelt je beter, je klachten zijn afgenomen en je hebt weer meer energie en plezier. Je hebt de therapeut niet meer zo vaak nodig. We zien elkaar met grotere tussenpozen en dan stoppen we helemaal. We bespreken voor de laatste keer wat je aan de behandeling hebt gehad. De huisarts krijgt een brief waarin de resultaten van de behandeling beschreven zijn.

 

Stap 7 Je hebt andere klachten. Of je oude klachten zijn er weer. Je meld je daarvoor bij de huisarts en hij hoort wat je hulpvraag is.